+45 29 90 02 02 birte@yinogyanghuset.dk

Ugens tibud i uge 15:
Spar 20 % på
OMNIMIN FRA BIOSYM

60 stk.    Normalpris: 109 kr.  Tilbudspris i uge15: 87 kr.   SPAR 22 kr.
175 stk.   Normalpris: 239 kr.   Tibudspris i uge 15:191 kr.    SPAR 48 kr.
360 stk.   Normalpris: 429 kr.   Tibudspris i uge 15: 434 kr.   SPAR 86 kr. 

  
 

Omnimin® er den ideelle multivitamin for alle, der ønsker et bredt tilskud af vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre næringsstoffer.

Omnimin® er sammensat med fokus på styrke og optagelighed ved hjælp af bl.a. aktiverede vitaminer, organiske mineraler og lecithin.

Omnimin® er også velegnet som en multivitamin til vegetarer. Det er et 100 % vegetarisk produkt, der er registreret hos The Vegetarian Society i England.

 

En række aspekter er værd at bemærke i sammensætningen af Omnimin®:

Solvitaminet

Omnimin® har et højt indhold af naturligt D3-vitamin, hele 20 µg pr. dagsdosis på 2 tabletter. Det er udvundet ved samme proces, som foregår i huden, når vi opholder os i solens lune forårs- og sommerstråler. På vores breddegrader er det kun muligt at danne D-vitamin i huden i sommerhalvåret, og denne evne til at danne D-vitamin via sollys falder i øvrigt med alderen. Fødevareministeriet har fokus på, at størstedelen af danskerne får for lidt D-vitamin.

E-vitamin i den naturlige form

I Omnimin® anvendes den naturlige form for E-vitamin (d-α-tocopherolsuccinat) frem for den syntetiske variant (dl-α-tocopherol), da den naturlige form optages godt i kroppen.

A-vitamin fra ikke-animalsk kilde

Retinol er den mest effektive og biologisk aktive form for A-vitamin. Retinol er derfor også den mest almindeligt anvendte form for A-vitamin i kosttilskud, og oftest er denne Retinol af animalsk oprindelse. Det er væsentlig at bemærke, at den anvendte Retinol i Omnimin® er fra ikke-animalsk kilde, hvilket produktets vegetariske registrering bekræfter.

Cholin og Inositol

Cholin og Inositol er to essentielle næringstoffer, der ofte grupperes sammen med B-vitaminerne. Cholin og Inositol indgår især i kroppen i de såkaldte fosfolipider, som er kompleks af flerumættede fedtsyrer. Fosfolipider er vigtige byggesten i cellemembraner og har derigennem stor betydning for cellernes funktion i alle kroppens væv og organer.

Både K1– og K2-vitamin

Omnimin® er den første multivitamin på markedet, der indeholder en stærk kombination af både K1– og K2-vitamin. K1-vitaminet findes især i mørkegrønne grøntsager og har en kort biotilgængelighed, ”levetid”, i kroppen. K2-vitaminet, der kun forekommer i minimal mængde i vestlige fødevarer, har derimod en væsentlig længere biotilgængelighed i kroppen. Det giver et mere stabilt niveau af K-vitamin i kroppen.

Plantebaseret calcium

I Omnimin® anvendes plantebaseret Calcium fra algen lithothamnium calcareum.

Bevidst fravalg af urter

Omnimin® indeholder ikke urter, da urter ikke hører hjemme i et vitamin-mineralprodukt af høj kvalitet. Urter har mange positive virkningsmekanismer. Dog skal urter indtages i en kortere periode, f.eks. Rød solhat i perioder om vinteren, men eftersom vitaminer og mineraler skal indtages hver dag livet igennem, er det ikke hensigtsmæssigt, at urter indgår i den daglige multivitaminpille.

Hvordan virker vitaminer og mineraler?

Omnimin® indeholder bl.a. vitaminerne A, B, C, D, E, K samt mineralerne Calcium, Magnesium, Jern, Zink, Kobber, Jod, Mangan, Chrom og Selen.

Nedenfor følger en række fysiologiske virkninger af vitaminer, mineraler og sporstoffer – alle godkendt af de danske og europæiske sundhedsmyndigheder. Der er tale om et udsnit og ikke en komplet liste.

 • Immunsystemet: A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, B-vitaminer (B6-vitamin, Folsyre og B12-vitamin), Jern, Zink, Kobber og Selen bidrager til immunsystemets normale funktion.
 • Oxidativt stress: C-vitamin, B2-vitamin, E-vitamin, Zink, Kobber, Mangan og Selen bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. Disse kendes også som antioxidanter.
 • Energistofskifte: C-vitamin, B-vitaminer (B1-vitamin, B2-vitamin, Niacin, Pantothensyre, B6-vitamin, Biotin, B12-vitamin), Calcium, Jern, Jod, Kobber, Magnesium og Mangan bidrager til et normalt energistofskifte.
 • Træthed og udmattelse: C-vitamin, B-vitaminer (B2-vitamin, Niacin, Folsyre, Pantothensyre, B6-vitamin, B12-vitamin), Jern og Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse.
 • Nervesystemet: C-vitamin, B-vitaminer (B1-vitamin, B2-vitamin, Niacin, B6-vitamin, Biotin og B12-vitamin), Magnesium, Kobber og Jod bidrager til nervesystemets normale funktion.
 • Hormonsystemet: Jod bidrager til en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormoner og en normal skjoldbruskkirtelfunktion. Selen bidrager til normal dannelse af sædceller. Pantothensyre bidrager til en normal syntese og omsætning af steroidhormoner. B6-vitamin bidrager til at regulere hormonaktiviteten, og Zink bidrager til at vedligeholde et normalt testosteronniveau i blodet.
 • Knoglerne og tænderne: D-vitamin, K-vitamin, Calcium, Magnesium, Zink og Mangan bidrager til at vedligeholde normale knogler. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende knogler.
  Calcium er nødvendigt for vedligeholdelse af normale tænder, D-vitamin og Magnesium bidrager til at vedligeholde normale tænder. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende tænder og tandkød.
 • Musklerne: D-vitamin, Calcium og Magnesium bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion.
 • Blodet: K-vitamin og Calcium bidrager til en normal størkning af blodet. Jern bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin og hertil en normal ilttransport i kroppen. B-vitaminer bidrager således: B2-vitamin bidrager til at vedligeholde normale røde blodlegemer, B6-vitamin og B12-vitamin bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer, og Folsyre bidrager til normal bloddannelse. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar.
 • Hjertet: B1-vitamin bidrager til en normal hjertefunktion.
 • Synet: A-vitamin, B2-vitamin og Zink bidrager til at vedligeholde et normalt syn.
 • Huden, håret og neglene: A-vitamin, B-vitaminer (B2-vitamin, Niacin, Biotin), Zink og Jod bidrager til at vedligeholde en normal hud.Kobber bidrager til en normal pigmentering af huden. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for en normalt fungerende hud. Biotin, Zink og Selen bidrager til at vedligeholde normalt hår, Kobber bidrager til en normal pigmentering af håret. Zink og Selen bidrager desuden til at vedligeholde normale negle.