+45 29 90 02 02 birte@yinogyanghuset.dk

Akupunktør 2. år

Akupunktør, 2. år

210 lektioner + eksamen


Det 2. år består af følgende delemner/fag.

 

Behandling med TKM:

Her er der focus på den individuelle behandling af klienterne. Du lærer at vurdere og vælge, hvilken behandling der vil være optimal i den enkelte situation, så du føler dig klædt godt på til at komme ud og praktisere. Da de fleste af dine klienter sikkert vil være danskere, som er vokset op med den vestlige medicin, gør vi en del ud af at lave koblingen mellem østlig og vestlig medicin. 

Denne del udgør 114 lektioner.

 

Bifaget øreakupunktur:

I disse timer indgår både auriculoterapi og posturologi, og du vil lære at  bruge mange af de gammelkendte punkter, bl.a. de punkter der i dag kaldes NADA-punkter. Du vil lære at finde punkterne i ørerne dels vha pulsen, dels vha en punktsøger.

Denne del udgør 30 lektioner
 
 

Bifaget kranio-sacral terapi (grundgreb):

En del af de klienter, der kommer i din klinik, har problemer med hovedpine og spændinger i ryg, skulder og nakke. Derfor får du her de 10 grundgreb indenfor KST, så du kan hjælpe de klienter, der kommer i din klinik med de lettere symptomer.

Denne del udgør 30 lektioner
 
 

Psykologi, overbygning:

Disse timer omhandler meget forholdet mellem behandler og klient, så du føler dig godt rustet til at håndtere mange forskellige situationer. Du bliver bevidstgjort om dit eget reaktionsmønster, og hvordan samspillet vil være i forhold til forskellige klienter.

Denne del udgør 24 lektioner.

 

Klinikdrift:

Der er en del lovgivning omkring klinikdrift, både mht det rent fysiske og praktiske, mht reklamer mm og selvfølgelig også regnskabsmæssigt i forhold til SKAT (skat, moms mm). Der vil helt sikkert være spørgsmål, som du har brug for at få svar på. Dette får du rigtig godt styr på i løbet af disse 2 gange.

Denne del udgør 12 lektioner.

 

Eksamen:

Afslutningsvis skrives der en opgave på max. 20 sider + bilag, der beskriver et klientforløb på 6-8 behandlinger, samt analyserer vha de fag I har haft i løbet af uddannelsen. Dette foregår i de sidste uger af uddannelsen. Den afsluttende dag på uddannelsen vil det være denne opgave, som du skal forsvare mundtlig. 14 dage inden ligger der en 4 timers skriftlig prøve. 

 

Hold:

Forår 2019, 2. år

 

Tidspunkt:

Mandage kl. 16.30 - 21.45  ( i alt 6 lektioner pr. gang).

 

Start/slut:

17. februar 2020 / 08. feruar 2021.Eksamen:

Lørdag den 30. januar og lørdag den 13. februar 2021.


Undervisere: Jette Maria Bjærge, Sanne Glenhammer og Birte Mark